Savner du fremdrift i din udvikling og savner du sparring til at formulere din professionelle retning?

Så er du ikke alene


Det ved jeg!

Jeg ved det, fordi jeg dagligt hjælper vidensmedarbejdere med at sætte ord på deres ønsker for egen udvikling. Jeg hjælper dem med at forberede deres 1:1-samtaler, MUS-samtaler og med at formulere deres drømme, så de kan føres ud i livet. Fælles for dem alle er, at de ønsker at tage ansvar for deres professionelle udvikling.
Jeg hjælper hele vejen i processen.

Savner du fremdrift i din udvikling og savner du sparring til at formulere din professionelle retning?

Så er du ikke alene

Det ved jeg!

Jeg ved det, fordi jeg dagligt hjælper vidensmedarbejdere med at sætte ord på deres ønsker for egen udvikling. Jeg hjælper dem med at forberede deres 1:1-samtaler, MUS-samtaler og med at formulere deres drømme, så de kan føres ud i livet. Og fælles for dem alle er, at de mangler respons fra deres leder. Den respons får de i sparringen med mig.

Velkommen som mentee hos mig

Mit navn er Mikkel Wendelboe Toft, og jeg har arbejdet med udvikling af medarbejdere siden 2010 i mine roller som leder og siden i min rolle som mentor.

Alt er baseret på tung ledelseserfaring (heraf nogle dyrtkøbte), uddannelse og supervision af min egen gerning igennem faglige netværk.

Du kan få del i min viden som leder og mentor via mit tilbud om at blive min mentee. Her vil du få min sparring til udvikling af din evne til at indgå i dialog med din chef og dine kollegaer.

En mentee skriver:

"Mikkels måde at udfordre mig på har hjulpet mig til at træffe beslutninger, jeg ellers ikke havde turdet, og håndtere situationer, jeg ellers ville kludre rundt i"

Det gør mig virkelig stolt og rørt, når jeg hjælper mennesker videre!

Der findes rigtig meget stærkt potentiale i alle mennesker, men alt for mange er endt i en position eller en rolle, hvor de bliver begrænsede. Det, som gør mig allermest stolt og rørt, er når jeg hører fra glade og frie mennesker, som jeg har hjulpet videre. Det er det, der er mit brændstof og noget, jeg samler på. Det er derfor, jeg gør dét, jeg gør, hver eneste dag.

Min egen rejse

Engang var jeg specialist i digital kortlægning, mellemleder og senere direktør, og i dag er jeg mentor for vidensmedarbejdere.  

Jeg er født i 1974, oprindeligt uddannet cand.scient i geografi og geoinformatik, bor i København med mine to teenagesønner.

I mine tidlige år på arbejdsmarkedet havde jeg en evne til at finde alternative karriereveje med god variation. Jeg lærte noget, og jeg udviklede mig. Efter en universitetsuddannelse og en årrække med et "rigtigt job", sad jeg fast i en rolle og en retning, som ikke var sund for mig.

Der var én retning, og det var op!

De senere år mærkede jeg, at dét, jeg brugte min energi på, ikke gav energi tilbage til mig. Jeg søgte råd og vejledning hos en mentor og valgte at tage magten over min egen udvikling.

Der er vildt at tænke tilbage på den dag, hvor jeg traf mit valg – jeg kan stadig mærke energien fra den dag.

Som leder er jeg nærværende og har fokus på menneskers udvikling. Det er blot ikke ret mange af de organisationer, som jeg har arbejdet med, som tillader dette fokus. Det er derfor, jeg ikke har følt en tilfredsstillelse ved arbejdet. Det gør jeg nu.

Mit mål med at arbejde er, at arbejdet skal være til glæde og nytte - for alle. Det er lidt som at lege. Leg, i sin reneste form, er (op)læring og tilegnelse af viden og færdigheder. Også kaldet livslang læring.
Gennem det nærværende lederskab har jeg fokus på at finde menneskets autentiske potentiale - dét, som vedkommende er dygtig til og dét, som falder naturligt. Hvis det potentiale kan findes, kan der skabes et professionelt arbejdsliv, som er energigivende og "bliver som en leg". Findes potentialet ikke, men er vedkommende placeret i en begrænsende kasse, så bliver arbejdslivet stressende, og det vil dræne energien.

Gennem eksponerede roller, som blandt andet præsident for en brancheforening og som mellemleder og topleder, er jeg blevet kontaktet af mange vidensmedarbejdere, som havde tvivl på deres evne til at positionere sig selv og til at formulere deres ønsker for et spændende og udviklende arbejdsliv.

Det er den erfaring, jeg nu giver videre til mentees, der savner retning og udvikling i deres professionelle liv.

Hvem har magten over dit arbejdsliv?

Det kan være rigtig at navigere i arbejdslivets mange krav; der er prioriteringen af dine opgaver, forholdet til din leder og kollegaer, og overvejelserne om fremtiden.

Er du i den position, du gerne vil være?

Gennem mine mentorforløb hjælper jeg vidensmedarbejdere og ledere med at finde balancen og retningen i deres arbejdsliv.

Er du nysgerrig på, hvad et mentorforløb kunne være for dig, så book en gratis introsamtale.

💎Rollen som mentor har mange facetter 💎

Hvad er den største forskel ved at være mentor for en indsat som er på vej ud i samfundet, og en vidensmedarbejder som ønsker klarhed over sin professionelle udvikling?

Der er faktisk 𝒊𝒌𝒌𝒆 nogen stor forskel!

✔️Begge ønsker at opnå et personligt mål
✔️Begge vil udvikle sig og rykke mod noget ”andet”
✔️Begge tager ansvar for deres situation og fremtid

Og – vigtigst at alt:

✔️Begge har modet til at række ud efter hjælp!

Se dette korte indslag i TV2 Nyhederne fra 8. januar 2022 om motivationen for at være mentor for en indsat.
Som en del af mit arbejde som professionel mentor laver jeg også frivilligt arbejde i Røde Kors Primus Motor – et tilbud til indsatte som er på vej ud i samfundet.

Jeg har kæmpe respekt for 𝒂𝒍𝒍𝒆 mine mentees - Den ene dag tager de kvantespring, og den næste dag oplever de modløshed. Men de rykker sig, og oplever at nå deres personlige mål og få balance i hverdagen.

Primus Motor er en mentorordning, der har til formål at hjælpe løsladte fanger i overgangen fra fængsel til frihed. Det er med til at mindske det kaos, det kan være at vende tilbage til et liv uden for murerne.

Jeg er aktiv i følgende faglige netværk:

Djøf's mentorprogram
Formålet med Djøfs mentorprogram er, at Djøfs medlemmer kan nyde gavn af hinandens viden og erfaringer og gennem lærende 1:1 møder opnå højere tilfredshed og udvikling i arbejdslivet.

Røde Kors
Primus Motor Mentor
Primus Motor er en mentorordning, der har til formål at hjælpe løsladte fanger i overgangen fra fængsel til frihed. Det er med til at mindske det kaos, det kan være at vende tilbage til et liv uden for murerne.

Foreningen af Danske Psykoterapeuter (FADP)
Foreningen stræber efter at sikre en faglig og bæredygtig fremtid for uddannede psykoterapeuter. FADP lægger stor vægt på, at det faglige niveau, herunder etik og god klinisk praksis, forbliver højt.