Myldrer jobtankerne i dit hoved?      
Laver du det rigtige?
Er du tilfreds?

Her er 5 gode råd fra mig 👇

Myldrer jobtankerne i dit hoved?      
Laver du det rigtige?
Er du tilfreds?

Her er 5 gode råd fra mig 👇

1. Hvad betyder ”nye udfordringer” for dig?
At søge ”nye udfordringer” er et gennemgående argument for at skifte job. Men hvad betyder ”nye udfordringer” egentlig for dig? Hvad er din motivation for at skifte job?
Har du undersøgt, om behovet for nye udfordringer kan tilfredsstilles i din nuværende organisation?

2. Brancheskift eller karriereskift
Mærk efter om det er et brancheskifte eller et decideret karriereskifte, du søger. Det er to vidt forskellige angrebsvinkler du skal anlægge. Begge dele kan være både givende og udfordrende. Et kombineret brancheskifte og karriereskifte er oftest svært og krævende.

3. Tjek altid dit netværk
Undersøg altid om der er nogen i dit netværk, der har erfaringer i det domæne du tænker på. Gå gerne gennem LinkedIn – og undersøg om der er nogle af dine kontakter er der hvor du gerne vil være. Ræk ud til gamle relationer og spørg! Langt de fleste hjælper dig gerne med viden og indsigt på deres niveau.

4. Lav en plan for vurdering af relevante arbejdspladser
Lav en handlingsplan med fokus på hvilke arbejdspladser vil du gerne arbejde for. Se på organisationens værdisæt og dens marked. Vurder størrelsen af organisationen, for det har ofte afgørende indflydelse på din rolle og din professionelle udvikling. Se også på hvilke fem typer adfærd bryder du dig mindst om hos andre i arbejdsmæssig sammenhæng? Og hvilke sætter du størst pris på? Vil du møde den afdærd på denne arbejdsplads?

5. Find en Mentor
Brug en professionel mentor til at sparre med. En person som hverken er din kollega, ven/veninde, partner, chef eller nabo. En professionel mentor vil give dig indsigt i, hvilke overvejelser du skal gøre dig, guide dig i overvejelserne så de bliver nuancerede og støtte dig der hvor beslutningerne bliver svære. 

Et hint fra en erfaren professionel mentor
Jeg ser ofte, at et jobskifte viser sig at være en god løsning på det uforløste behov. En god løsning, der kan indfri de forventninger og ønsker, som du ikke kan opnå på din nuværende arbejdsplads.

Men der er ingen garantier for succes i et nyt job, i nye rammer, med en ny leder og nye kollegaer – netop derfor kan ovenstående 5 råd være med til at kvalificere dine jobskifte-overvejelser, så du ikke blot skifter job, fordi græsset synes grønnere på den anden side af kontorbygningens glasfacade.

Jobskiftet skal være et reelt ønske om professionel og faglig udvikling – grundlæggende problemer i håndteringen af eksempelvis ansvar, arbejdspres og relationen til en leder, vil som regel altid flytte med til næste arbejdsplads. Medmindre du søger professionel sparring til at komme ordentligt videre. Eller til at blive i det nuværende.

Prøv en VIA Styrkesamtale

VIA Styrkesamtale

  • VIA-styrkerne er en del af den Positive Psykologi og består af 24 karakterstyrker, som blandt andet nysgerrighed, kreativitet, vedholdenhed, dømmekraft og venlighed.
  • Det er styrker vi bruger når vi tænker, handler og føler. Vi bruger dem både på arbejde og derhjemme. Vi har alle sammen alle de 24 styrker, nogle af styrkerne er ret lette for vores omgivelser af spotte – det er vores topstyrker, dem der kendetegner os mest.

VIA Styrketesten er at betragte den som en mulighed for at blive klogere på det der styrker dig. Resultatet kan du derfor bruge som fundament til at bruge dine styrker bedre og eventuelt på en ny måde. Styrketesten bygger på en formodning om, at vi får vores potentiale frem, når vi får lov til at udfolde vores stærkeste sider

VIA Styrketesten kan gennemføres på dansk

Læs mere her

Herunder er tre eksempler på forløb, som samlet dækker over afklaring og vejledning i de vigtigste forhold i det professionelle arbejdsliv.

3 eksempler på mentorforløb

Få sparring til en konkret udfordring

  • Få professionel vejledning til en konkret udfordring i dit arbejdsliv
  • Tal med mig, som er en erfaren og nærværende leder
  • Du skal måske igennem en organisationsændring og kan ikke finde din vej
  • Du har måske svært ved at torstå dit ansvar og at vinde din leders tillid

Hold MUS med mig

  • Forberedelse af din MUS-samtale
  • Vi ser tilbage på din udvikling i din nuværende rolle og skaber afklaring om din retning, så du har styr på processen
  • Træning i at præsentere dine mål for din leder
  • Opfølgning på MUS-samtale og målsætninger

Generel karriereudvikling

  • Få professionel vejledning til at komme videre i karrieren
  • Du vil måske gerne være leder - eller vil gerne være fagmedarbejder igen
  • Du er måske bange for at blive fyret, og har brug for at se din retning
  • Bliv guidet i karrieren og jobsøgning
  • Få et erfarent skub til at komme videre

"Det var SÅ fedt, at du stillede spørgsmålene, som du gjorde – og de tanker du havde spottet omkring situationen"

Ledende stilling i det offentlige, 42 år

"

"Mikkels måde at udfordre mig på har hjulpet mig til at træffe beslutninger, jeg ellers ikke havde turdet"

Ledende stilling i det private, 33 år

"

"Det er simpelthen mig der takker! Super givende, og jeg ser oprigtigt frem til vores snak i morgen" 

Nyuddannet i det private, 24 år

"